16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Kněžské svěcení na Velehradě

17. 4. 2018

|
Tisk
|

Na Velehradě přijal minulou sobotu kněžské svěcení Martin Uher. Stalo se tak během vzpomínky na kardinála Špidlíka.

Vydání: 2018/16 Kardinála Berana přivítá i sv. Vojtěch, 17.4.2018, Autor: Jiří Gračka

Příloha: Diecézní zpravodajství - Olomoucká arcidiecéze


Lékař a člen Hnutí fokoláre jej přijal z rukou arcibiskupa Jana Graubnera. „Svěcením bude včleněn do olomoucké arcidiecéze, ale zároveň uvolněn pro činnost v hnutí,“ popsal olomoucký arcibiskup a dodal: „Osobně se známe mnoho let.“
Velehrad byl podle arcibiskupa vybrán jako místo na půl cesty mezi kandidátovým rodištěm v Praze a jeho posledním působištěm v Bratislavě. „Spojení s připomínkou kardinála Špidlíka, znalce východního křesťanství, mi přišlo jako Boží pohlazení,“ uvedl novokněz.
Kněžství považuje P. Uher, který jako lékař pracoval v oblasti dětské intenzivní péče a v záchranné službě, za pokračování dosavadní služby. „Vždy jsem měl vizi, že musím zachraňovat životy. Viděl jsem hodně bolesti a i jako kněz na této zkušenosti mohu stavět a sloužit,“ dodává P. Uher.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou