9.–15. dubna 2024
Aktuální
vydání
15
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Kněží z Evropy poměří síly ve futsalu

28. 1. 2020

|
Tisk
|

Mistrovství Evropy ve futsalu, tedy halovém fotbalu, kněží se letos koná v Česku. Zápasy se budou hrát už v druhé polovině února v Praze a v Říčanech u Prahy.

Vydání: 2020/5 První Neděle Božího slova, 28.1.2020, Autor: Tomáš Kutil


„Také čeští duchovní budou mít na turnaji svou reprezentaci, a proto bude skvělé, když se najde co nejvíce příznivců a fanoušků, kteří přijdou naše kněze podpořit,“ zvou organizátoři.
Základní skupiny se budou hrát 18. února v městské hale a hale Na Fialce v Říčanech u Prahy. Finálový den proběhne 20. února v UNYP aréně Sparta Praha (Podvinný Mlýn) v Praze. Utká se 18 národních týmů, které jsou rozděleny do čtyř skupin. Mezi hráči figurují biskupové, například z Maďarska přijede László Kiss-Rigó, za Slovensko by měl nastoupit zase Milan Chautur, eparcha košické eparchie.
Český tým se ve skupině B utká s Portugalskem, Maďarskem, Itálií a Kazachstánem. Výsledek bude velmi záležet i na výkonu brankáře a jednoho z organizátorů celé akce P. Jiřího Polacha, který působí ve farnosti Budišov u Třebíče a Pyšel. „Doufám v lepší umístění než na předešlých ME, kde jsme vždy skončili třetí, ale od konce. Byl bych rád, kdybychom se vešli do desátého místa,“ uvádí v rozhovoru na facebookovém profilu akce. „Máme skvělou skupinu, kde jsou dlouholetí šampioni Portugalci. Proto budu rád, když s nimi udržíme dobré skóre. Jinak si myslím, že nebudeme-li zmatkovat, máme možnost uhrát velice slušný výsledek,“ dodává.
Evropský futsalový šampionát kněží vznikl v roce 2003. Hraje ho šest hráčů na každé straně, včetně brankářů. První ročník se uskutečnil v Rakousku. Nejprve se pořádal jednou za dva roky, od roku 2011 každý rok. Organizující stát má možnost pozvat i další účastníky. Počet týmů se pohybuje v rozmezí 13–17 států. Český tým letos odehraje svůj pátý ročník. Kromě sportu se účastníci turnaje, kterých je letos zhruba 250, potkávají během akce na společných bohoslužbách.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou