26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Kdo se bojí, nesmí na vodu

23. 8. 2007

|
Tisk
|

Vydání: 2007/34 Celostátní setkání mládeže Tábor-Klokoty 2007, 23.8.2007, Autor: Jiří Macháně

Táborem protéká řeka Lužnice, což samozřejmě účastníci setkání neopomněli využít. V rámci doprovodného programu bylo možné brázdit řeku na kánoích a pramicích, které k zábavě mládežníků, občerstvujících se pohybem po duchovním programu, zapůjčili táborští vodní skauti. „Neplavcům vstup zakázán,“ hlásala první věta pokynů pro desítky zvědavců, kteří na lodi ještě nikdy neseděli, ale i pro vodou řek omyté vodáky. „Tady se podepište, vezměte vestu a pojďte na loď,“ vítá příchozí vlasatý vodák a organizátor Petr Janoušek. Má totiž flotilu mládeže na vodě na starosti – spolu s Karlem Kozlem, který se jinak stará o sportovní vyžití studentů pražské katolické teologie. „Tady píšou, že jestli chceme na vodu, tak nesmíme být pod vlivem alkoholu a omamných látek,“ směje se skupina dívek striktním pokynům. „Ale jo, holky, opojené můžete být – Boží láskou, protože to je legální a nemělo by to mít vliv na vaše pádlovací výkony,“ glosuje adolescentní veselí Petr Janoušek. Jak s úsměvem přiznává, vodní sport přináší v případě nešikovnosti drobná úskalí: „Když nedáte pozor, vykoupete se, včera se cvakli čtyři,“ varuje veselím hýřící skupinku nastupující do lodí. „Kdo to neumí, řekněte, povíme si aspoň základy. Koupání, proč ne, je teplo, ale nebylo by lepší se to nejprv naučit?“ povzbuzoval ze břehu začátečníky na kývající se kánoi pedagog Karel Kozel.
„Soudě dle zástupů, které se sem hrnou, tu bude veselo celý týden,“ loučí se s námi plavčík a instruktor Petr Janoušek.


Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou