26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Indický misionář zaujal v Česku tisíce lidí

19. 10. 2011

|
Tisk
|

Vydání: 2011/43 Dobrovolníci, 19.10.2011

Na dva tisíce lidí přilákal začátkem října do sportovní arény pražské Sparty indický misionář P. James Manjackal. Další stovky lidí se s ním o pár dní později setkaly ve Slavkově u Brna. Všichni chtěli prožít bohoslužbu s knězem, jehož vystoupení bývají podle očitých svědků doprovázena mimořádnými uzdraveními věřících.

„Lidé se při setkání s otcem Jamesem otvírají Božímu působení a on pak může konat. Se svými nemocemi přicházejí i hledající. Jsme svědky obrácení lidí a prohloubení jejich víry,“ říká pastorační asistentka Českomoravské Fatimy v Koclířově Hana Frančáková, která setkání P. Manjackala s českou veřejností organizuje. Pastorační asistentka připomíná, že když se lidé během setkání s P. Manjackalem otevřou jeho poselství, často jsou sami překvapeni, co se v jejich nitru následně odehrává. „Mnozí pak jdou ke zpovědi, protože pochopí, že se mohou očistit a začít nový život,“ dodává Hana Frančáková, podle níž dochází při přímluvné modlitbě P. Manjackala často i k uzdravením psychosomatických nemocí. „Jsou ale i případy, kdy byli lidé uzdraveni z různých chorob,“ upozorňuje pastorační asistentka.

Obnovit víru v Evropě

P. James Manjackal začal evangelizovat v roce 1976 a od té doby už působil ve více než stovce zemí světa. „Pán mi v posledních letech ukázal, že musím pracovat pro Evropu a mládež. Řekl mi: Udělám Evropu zase svatou. Modlete se v rodinách. Bůh bude zachraňovat skrze rodiny,“ připomíná indický kněz, který přijel před čtyřmi lety do centra Fatimského apoštolátu v Koclířově poprvé. Od té doby se sem vrací každým rokem. Přestože letos zavítal do České republiky už potřetí, není v našem prostředí příliš znám. Alespoň mezi KT oslovenými teology o něm zatím nikdo neslyšel. „Ale i to je informace. Kdyby bylo jeho působení nějak teologicky problematické, už bych se o něm určitě dávno dozvěděl,“ říká pastorální teolog P. Aleš Opatrný.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou