16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Do Domu sv. Františka zavítali poutníci

8. 10. 2019

|
Tisk
|

Ve zcela zaplněné kapli i přilehlé hale v Domě sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí se v pátek 4. října dopoledne konala tradiční slavnostní poutní mše ke svátku patrona zařízení sv. Františka z Assisi.

Vydání: 2019/41 Církev má třináct nových kardinálů, 8.10.2019, Autor: Radek Gális

Příloha: Diecézní zpravodajství - Českobudějovická diecéze


Mši svatou celebroval českobudějovický pomocný biskup a prezident Charity ČR Pavel Posád společně s P. Stanislavem Brožkou, duchovním správcem veselské farnosti, který je prezidentem Diecézní charity České Budějovice.
Biskup Posád připomněl, že mnozí lidé mají sv. Františka rádi proto, že je v něm skryto mnoho krásného, jelikož přijal Boží povolání, aby se stal živým obrazem Krista. „Také papež František přijetím svého jména chtěl říct, že každý z nás je povolán, aby šel po cestě, kterou nám připravila Boží láska,“ uvedl biskup a svá slova doložil na prostém příkladu dětských omalovánek: „Bůh nám dal černobílý předtisk toho, co si od nás představuje, a dal nám plán našeho života. My ho teď máme dokreslit a vybarvit, aby se na nás uskutečnil Boží plán a abychom se stávali Kristu podobnými.“ Po mši svaté a pohoštění si mohli poutníci prohlédnout charitní zařízení a zakoupit výrobky z aktivizační dílny chráněného bydlení.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou