26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Děti poznávaly diecézní lesy a péči o ně

19. 6. 2018

|
Tisk
|

Při lesnicko-mysliveckém dětském dni se minulou neděli seznamovaly celé rodiny se životem v lese. Akci pořádaly Diecézní lesy Hradec Králové a Myslivecké sdružení Chrast-Skála.

Vydání: 2018/25 V kroji za svatým Antonínem, 19.6.2018, Autor: Pavel Sršeň

Příloha: Diecézní zpravodajství - Královehradecká diecéze

 
 
Naučná stezka v délce asi dvou kilometrů byla protkána stanovišti, kde děti i rodiče mohli plnit různé úkoly a disciplíny, které jim přibližovaly prostředí, kde žijí zvířata, rostou byliny a stromy a kde rovněž člověk musí jako správný hospodář udržovat přirozenou vyváženost, aby se z lesa nestal prales či neprostupná džungle. K tomu posloužila lesníky obsazená stanoviště, kde si děti mohly prověřit své znalosti lesní zvěře a rostlin a kde si zahrály třeba i na stopaře. Vyzkoušely si rovněž, jaké to je chodit v lese po různých typech podkladu – po šiškách, kamení, štěrku či mechu. Atraktivní byla i střelba ze vzduchovky na plechové divočáky nebo veverky.
„Pořádání akce je dokladem dobré spolupráce Diecézních lesů Hradec Králové a Mysliveckého sdružení Chrast a je výrazem rovnováhy lesnického a mysliveckého hospodaření na lesním majetku biskupství královéhradeckého. Při dětském dnu jde samozřejmě o prezentaci firmy a zároveň i o lesní pedagogiku. Působením na nejmladší generaci se vytváří kladný vztah nejen k lesu, ale i k lesnictví jako oboru, který pečuje o životní prostředí,“ řekl během akce jednatel Diecézních lesů Hradec Králové Pavel Starý. V programové nabídce tak všichni mohli zhlédnout i vzorové pokácení vzrostlého stromu a jeho následné odvětvení, nakrácení, naložení a odvoz, tak jak se to v lese denně odehrává. Příjemnou atmosféru dne podpořilo i opékání buřtů.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou