26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Chceme získávat nejkvalitnější studenty

5. 4. 2016

|
Tisk
|

Novým děkanem Teologické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích byl 30. března zvolen církevní historik RUDOLF SVOBODA (37). „Na novou roli se hodně těším,“ svěřil se hned po volbě.

Vydání: 2016/15 Na Velký pátek přišlo díky svátku více lidí, 5.4.2016, Autor: Radek Gális

Příloha: Diecézní zpravodajství - Českobudějovická diecéze


Předložil jsem velice jasný program a nabídl kontinuitu s předchozím vedením. Zabýval jsem se hlavně oblastí rozvoje fakulty a představil její budoucnost ve všech oblastech. Hlavní důraz jsem kladl zejména na rozvoj vědecké činnosti, ale zároveň na zdůrazňování všech silných stránek, které fakulta má.
Myslím, že to skutečně sehrálo klíčovou roli, protože s kolegy, kteří jsou v senátu – ať už z řad vyučujících nebo studentů –, jsem v každodenním kontaktu. Jak už jsem říkal, předložil jsem svoji vizi, stejně tak druhý kandidát, a senátoři dali přednost té mé.
Na novou roli se těším hodně. Mé první kroky v čele fakulty budou asi souviset s předáním základní agendy od zvoleného rektora a stále ještě našeho děkana Tomáše Machuly. Původně se očekávalo, že nově zvolený děkan bude mít půl roku na to, aby mu byla agenda předána, ale vzhledem k tomu, že pan Machula nastoupí v brzké době na rektorskou pozici, je času velice málo.
Předpokládám, že naše vztahy budou dobré. Myslím, že naší fakultě bude fandit, ale protože je nyní rektorem celé univerzity, bude pracovat pro všechny fakulty bez rozdílu.
Jsme velice důležitou humanitní fakultou. Profilujeme se v oblasti teologie, filozofie, religionistiky, etiky, volnočasové pedagogiky a sociální a charitativní práce a snažíme se o co nejvyšší kvalitu. Není pro nás ani tak podstatné, abychom měli velké množství studentů, i když jich máme skoro tisíc, ale nejdůležitější je, abychom získávali co nejkvalitnější studenty, kteří potom bez problémů obstojí na trhu práce, pracují na velice zajímavých pozicích a dokážou být užiteční pro církev i společnost.
Určitě ano, pan biskup Kročil se z pozice moderátora fakulty bude vyjadřovat k mému jmenování. Vztahy s místní církví máme dlouhodobě dobré, ostatně pan biskup pochází z prostředí naší fakulty, takže se dá očekávat stejně jako v minulosti velice úzká spolupráce.
Moje manželka už to ví a má velikou radost. A moje děti? Uvidíme, jaká bude jejich reakce, až přijdu z práce.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou