26. března–1. dubna 2024
Aktuální
vydání
13
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Jarní přáníčka ze zbytků

26. 3. 2013

|
Tisk
|

Recyklování je velká móda i v oblasti tvoření. A také je to vynalézavý způsob, jak zužitkovat nejrůznější zbytky materiálu, které je nám líto jen tak vyhodit. Na jarní přáníčka se dá použít ledacos – ať jsou pestrá a veselá jako celé velikonoční svátky.

26.3.2013, Autor: Alena Scheinostová

Základ přáníček o formátu A6 tvoří přebal z barevné čtvrtky a vložený dvojlist z bílého papíru. Lepší jsem právě neměla po ruce, ačkoli barevný nebo ruční papír by určitě vypadal fantasticky.

Knížečku jsem ve hřbetu prošila barevnou nití. Některá přáníčka jsou ale jenom převázaná zbytkem pletací příze. Ozdobíme jen vrchní list, na bílý papír se budou psát velikonoční blahopřání.

Vrchní list je ozdobně obstřižený zubatými nůžkami.

A tady už vzniká obrázek. S dětmi vyrábím ráda – baví mě jejich fantazie a spontaneita. Na stůl jsme vysypali hromadu papírových odstřižků, kousky nití, voskových plátků, pastelky, knoflíky, korálky a mašle. Ať si každý vybere a použije po libosti.

Tvoříme podle zákona, ve kterém jsme byli stvořeni, napsal kdesi J. R. R. Tolkien. Schopnost tvořit je od Boha. I proto asi lidi tvorba tolik baví.

Tráva je zelená, květiny barevné, výsledek legrační.

Kdo vyráběl které? Přáníčka jsme si posílali dokola tak dlouho, dokud se na ně něco vešlo. Každý přidal prvek podle svého gusta.

Včelí úl zdobí opravdový vosk. Včela je nakreslená.

Střed sluníčka tvoří žlutý korálek. Držel by i tavným lepidlem, tenhle je ale přišitý. Vyšité na papír jsou i některé stonky, jiné jsou přilepené tyčinkovým lepidlem.

Ty z obchodu jsou možná hezčí, tohle ale byla větší zábava.

Hodně radosti při velikonočním tvoření!

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou