12.–18. března 2024
Aktuální
vydání
11
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Babi, pojedeme do lázní!

12. 8. 2014

|
Tisk
|

Chcete poslat dítě na originální letní akci? Přemluvte dědečka či babičku a pošlete je napřesrok společně se svým potomkem do Janských Lázní.

Vydání: 2014/33 František se obrací k Asii, 12.8.2014, Autor: Jiří Prinz

Vytvořit pevné vztahy mezi prarodiči a jejich vnoučaty je hlavní cíl táborů, které už devět let organizuje královéhradecké biskupství.
Nádherná přírodní scenerie obklopující Janské Lázně přímo vybízí ke hrám, výletům a dalším dobrodružným akcím, při nichž se vztahy mezi seniory a jejich vnoučaty natrvalo upevňují. Nepřekvapí proto, že je o tábor velký zájem. „Během léta pořádáme vždy dva týdenní turnusy, jichž se celkem zúčastní kolem 90 lidí. S jejich naplněním nemáme problém,“ říká organizátorka pobytu Veronika Čepelková z královéhradeckého biskupství. Podle jejích slov nejsou tábory určeny zdaleka jen věřícím z královéhradecké diecéze, nýbrž každému, kdo má o rozvoj vztahů mezi prarodiči a vnoučaty zájem. „Naše nabídka je určena lidem z celé republiky, nejen Královéhradečanům nebo katolíkům. Přijet mohou i nevěřící. Jen musí počítat s tím, že je program koncipován, aby v něm víra byla přítomna,“ poznamenává.
Náplň je přitom opravdu pestrá: společné hry, výlety, besedy. Chybět nemůže bohoslužba, čas se najde na táborák i divadlo. „Pobyt má každoročně své tematické zaměření. Letošní turnusy jsou zaměřeny na vzpomínky seniorů, kteří svým vnoučatům vyprávějí o svých vlastních prarodičích,“ dodává Veronika Čepelková.
Senioři i jejich vnoučata jsou v penzionu Marianum, jenž se nachází v těsném sousedství zdejšího katolického kostela, maximálně spokojeni. „Líbí se mi tu všechno, ale ze všeho nejvíc skákání na trampolíně,“ pochvaluje si zdejší pobyt malá Klára Hovorková. Babička Ludmila svou vnučku doplňuje: „Výhodou je, že tu nemusíme vařit, a můžeme se tak o to více věnovat vnoučatům. A je moc dobře, že jsou do programu zařazeny duchovní prvky. V těch dětech to zůstane.“
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou