9.–15. dubna 2024
Aktuální
vydání
15
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Arcibiskup Jan Graubner pozval papeže

27. 11. 2007

|
Tisk
|

Vydání: 2007/48 Advent přichází, 27.11.2007, Autor: Jiří Macháně

„Jménem České biskupské konference jsem poslal Svatému otci nové pozvání k návštěvě naší země,“ prozradil Katolickému týdeníku na sklonku minulého týdne předseda ČBK a olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Jak však zároveň zdůraznil, je si vědom toho, že papež přijímá mnoho pozvání a nemůže všem vyhovět. „Myslím na povzbuzení samotného Ježíše, který mluví o vyslyšení pro neodbytnost prosebníka. Tak dělám druhý pokus. Jestli čtenáři KT pozvání podpoří svou modlitbou, pak bude naděje větší. Pán také slíbil: ,O cokoli budete prosit v mém jménu, učiním to.‘ Už taková modlitba bude pro nás velkým přínosem,“ zdůraznil arcibiskup.
O papežské návštěvě Česka se v poslední době uvažovalo vícekrát. Někteří biskupové na toto téma se Svatým otcem hovořili při jeho návštěvě Polska i Bavorska. Objevily se také úvahy o spojení příjezdu do Česka s jeho návštěvou našich západních sousedů. Podle diplomatických zvyklostí však nebylo vhodné, aby Benedikt XVI. navštívil české hlavní město, aniž by předtím dorazil do německého. Další příležitost k návštěvě Česka se nabízela při pouti papeže v Mariazell. Cesta však nakonec nebyla spojena s návštěvou dalších zemí. Podle kuloárních informací je Benedikt XVI. zván do Česka na samostatnou návštěvu příští rok při příležitosti 1100 let výročí narození sv. Václava.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou