16.–22. dubna 2024
Aktuální
vydání
16
Předchozí vydání
Hledat
Archivní článek

Advent: Bopo chystá novinky

24. 11. 2008

|
Tisk
|

Vydání: 2008/48 Žít v souladu s přírodou, 24.11.2008, Autor: Aleš Palán

Bopo. Co se skrývá pod tímto názvem? Některý čtenář si možná vzpomene na někdejší třebíčskou továrnu, jejíž název vznikl složeninou slov boty a ponožky. V Prachaticích ale Bopo znamená něco docela jiného: Boží poslové. Divadelní skupinu tohoto názvu vedou manželé Turkovi.
Jednou z aktivit Bopa je živý betlém. Dětská půlnoční mše svatá začíná v prachatickém kostele ve tři hodiny odpoledne a v jejím průběhu se postupně postaví živý betlém. „Minulý rok jsme živý betlém obměnili: měli jsme stáj, živé ovečky, anděla vytaženého na laně...,“ vyjmenovává farář Josef Sláčík. „Letos ve spolupráci s našimi mládežníky přemýšlíme nad další obměnou. Jde nám o to, aby se přítomné děti mohly samy zapojit – a to včetně příležitostných návštěvníků kostela,“ dodává.
Co přinese letošní advent prachatickým farníkům? Město zdejší farnost již několikrát přizvalo k žehnání adventního věnce na náměstí – a letošek by neměl být výjimkou. Třetí neděli adventní bude žehnán nový zvon určený na věž hřbitovního kostela. Ve spolupráci s radnicí se také ve zdejších kostelích uskuteční dva adventní koncerty. Tradiční záležitostí je třídenní adventní obnova, které se účastní několik desítek věřících. Děti se těší na první adventní neděli, kdy půjdou z fary průvodem do kostela a každý si ponese svíčku nebo lampión.


Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou